Pentagonul își propune să creeze un sistem de protecție pe mai multe niveluri împotriva rachetelor hipersonice

Pentagonul își propune să creeze un sistem de protecție pe mai multe niveluri împotriva rachetelor hipersonice

Rachetele hipersonice „contestă” metodele convenționale de apărare, a declarat directorul executiv al Agenției de Apărare Antirachetă din SUA.

Rachete supersonice testate de SUA. Foto: Arhiva Adevărul

Armata SUA are în vedere printre sarcinile sale principale îmbunătățirea sistemelor de lansare a rachetelor hipersonice, precum și crearea unui sistem de protecție pe mai multe niveluri împotriva acestora, a declarat directorul executiv al Agenției de Apărare Antirachetă al Departamentului de Apărare al SUA, Laura Desimon.

"Am văzut unii dintre rivalii noștri făcând teste pentru a dezvolta acest nou tip de rachetă - racheta hipersonică. Acest lucru este important pentru că schimbă unii dintre parametrii cheie ai unei posibile protecții", a spus ea într-un interviu care a fost difuzat pe site-ul web al săptămânalul american Defense News .

Rachetele hipersonice ne provoacă în ceea ce privește metodele convenționale de apărare. Acum este foarte important să dezvoltăm sisteme pentru a recunoaște rachetele hipersonice și să construim apărări cu mai multe straturi pentru a le învinge”, a spus Desimon.

Site-ul Defense News a difuzat și un interviu cu Jennifer Hubbard, care este responsabilă pentru dezvoltarea sistemelor de apărare antirachetă la corporația americană Raytheon. Ea a remarcat că mijloacele de care dispun în prezent Statele Unite sunt destinate în principal distrugerii rachetelor hipersonice „în stadiul de apropiere de țintă”. „Dar contracararea acestora în ultima etapă nu este ideală, deoarece aceasta este ultima oportunitate de a neutraliza amenințarea”, a declarat Hubbard. Ea a subliniat că o abordare mai promițătoare este încercarea de a învinge rachetele hipersonice „în faza de zbor”.

În ianuarie 2022, la o întâlnire online cu Defense Writers Group din Washington, secretarul adjunct al Pentagonului, Heidi Shue, care se ocupă de cercetare și dezvoltare ,,a subliniat că Departamentul Apărării al SUA consideră una dintre prioritățile sale dezvoltarea armelor hipersonice”. Ea a refuzat apoi să dezvăluie mai multe amănunte, cu privire la faptul că Statele Unite încearcă, de asemenea, să creeze mijloace de combatere a armelor hipersonice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB