Pentagonul se așteaptă ca Ucraina să lanseze o ofensivă de primăvară. Generalul Milley: Rusia a pierdut strategic

Pentagonul se așteaptă ca Ucraina să lanseze o ofensivă de primăvară. Generalul Milley: Rusia a pierdut strategic

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat marţi după-amiază, la Bruxelles, că se aşteaptă ca Ucraina să lanseze o ofensivă în primăvară, transmite Agerpres .

Lloyd Austin și Mark Milley (dreapta) susținând o conferință de presă la Bruxelles FOTO EPA-EFE

„Ucraina vrea să creeze un avânt... Ne aşteptăm să-i vedem lansând o ofensivă undeva în primăvară”, a declarat șeful Pentagonului într-o conferință de presă susținută după cea de a noua reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina.

Potrivit lui Austin, Rusia aruncă în prezent în luptă mulți recruți prost instruiţi şi prost echipaţi, ceea ce crește rata mortalităţii pe front.

Lloyd Austin a dat asigurări că țările care susțin Ucraina în fața agresiunii ruse vor depune toate eforturile pentru a-i oferi cât mai multă muniţie posibil, în condițiile în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni că forțele armate ale Kievului folosesc mai multă muniţie în război decât produc ţările aliate.

Întrebat dacă aliaţii au discutat marţi despre chestiunea livrării de avioane de luptă Ucrainei, Austin a declarat: „Nu am niciun anunţ de făcut astăzi”. În acelaşi timp, el a precizat că decizia de a livra sau nu avioane de luptă va reveni într-un final fiecărui stat în parte şi că Statele Unite nu se vor opune unor astfel de decizii.

„În urmă cu an an, (liderul rus Vladimir, n. red.) Putin a presupus că Ucraina este o ţintă uşoară, că Kievul va cădea uşor şi că lumea va asista pasivă. Realitatea a arătat că s-a înşelat în fiecare din aceste presupuneri”, a conchis secretarul american al Apărării.

Generalul Milley: Rusia este o „paria globală”

Șeful Statului Major american, generalul Mark Milley, a declarat la rândul său că Rusia a pierdut strategic, operaţional şi tactic în războiul său în Ucraina.

„Rusia este acum o paria globală şi lumea continuă să fie inspirată de curajul şi rezilienţa Ucrainei”, a spus generalul Milley, prezent alături Lloyd Austin.

„În faţa invaziei barbare a Rusiei, Ucraina rămâne rezilientă. Pentru Ucraina nu este un război de agresiune, ci un război de apărare. Rusia plăteşte un mare cost pentru acest război de agresiune”, a adăugat el.

„Pe scurt, Rusia a pierdut. A pierdut strategic, operaţional şi tactic”, a insistat şeful Statului Major al SUA.

„Rusia nu va rezista mai mult decât poporul ucrainean şi aliaţii săi”, a dat asigurări Mark Milley, citat de Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…