Pentru ei nu sunt bani/Cum au dispărut două prevederi favorabile pensionarilor dintr-o ordonanță adoptată de Guvern

Pentru ei nu sunt bani/Cum au dispărut două prevederi favorabile pensionarilor dintr-o ordonanță adoptată de Guvern

Statul român le-a promis celor cu pensii anticipate posibilitatea de a cumula pensia cu salariul, dacă se angajează în privat, dar a constatat că nu are bani să plătească și a eliminat prevederea din Ordonanța de Urgență publicată la începutul acestei săptămâni. La fel a făcut și cu bonificațiile promise celor care ar rămâne să lucreze și după atingerea vârstei de pensionare.

Guvernul a adoptat, luni 30 august, Ordonanța de Urgență 94/2021 care modifică legea pensiilor, însă două dintre principalele prevederi din proiectul inițial au dispărut: cumularea pensiei anticipate cu salariul la privat și bonificațiile pentru cei care aleg să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare.

Documentul, inițiat de Ministerul Muncii, prevedea faptul că orice pensionar cu pensie anticipată sau anticipată parțial se poate angaja în mediul privat fără a pierde pensia. Numai că ordonanța adoptată luni și publicată în Monitorul Oficial a eliminat această prevedere, a semnalat Economica.net.

Iată o captură făcută de Economica.net din prima formă a proiectului de OUG, care conţinea măsurile enumerate mai sus.

Ministerul Finațelor spune că nu sunt bani

Calculele Ministerului Muncii au fost anulate de Ministerul Finanțelor: Dan Vîlceanu, ministrul de resort, a declarat, luni 30 august, că s-a opus în ședința de Guvern.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”