Pentru Iași, partid local, și-a anunțat candidații la alegerile locale. Andrei Postolache, cunoscut manager IT, candidează la Primăria Iașului

Pentru Iași, partid local, și-a anunțat candidații la alegerile locale. Andrei Postolache, cunoscut manager IT, candidează la Primăria Iașului

Partidul Pentru Iasi, primul partid local din Romania, a anuntat duminica primele sase nume propuse pentru alegerile la Primaria Iasului si Consiliul Local. Andrei Postolache, liderul initiativei politice, unul dintre cei mai cunoscuti manageri IT din Iasi, este propunerea partidului pentru functia de primar al orasului.

"Cu o experienta de peste 10 ani in posturi de conducere in diferite companii multinationale, Andrei Postolache isi propune sa transforme administratia locala in spiritul competentei, eficientei si al respectului pentru oameni", se arata intr-un comunicat al partidului.

Pentru Iasi este un partid infiintat in anul 2015 in jurul unor profesionisti, cu o cariera de succes in domeniul privat, public sau al societatii civile. Chipuri noi pe scena politica, cei sase candidati au luat decizia sa se implice activ in viata publica prin crearea unei formatiuni care sa ofere iesenilor o alternativa reala la actualele partide, parte a unui sistem politic corupt, decredibilizat si privit cu neincredere de peste 90% dintre romani, informeaza comunicatul citat.

Liderul partidului, Andrei Postolache, spune ca "Orasul acesta a fost tinut captiv unor interese corupte, incat a ajuns sa fie condus acum doar de interimari - nu avem primar, nu avem presedinte al Consiliului Judetean. Ne-ar fi fost usor sa stam deoparte. Dar cum sa privesti nepasator de pe margine saracirea premeditata a orasului pe care il iubesti? Stim ce a fost orasul nostru candva si ne uitam cu tristete la ce a ajuns."

Partidul a anuntat ca nu va face nici o alianta pre sau post-electorala, acest lucru fiind prevazut chiar in statutul organizatiei. Doua dintre obiectivele majore ale Pentru Iasi sunt transformarea administratiei intr-una bazata pe transparenta si eficienta si implicarea reala a comunitatii in procesul de luare a deciziilor. "Vreau ca fiecare iesean sa stie exact cum sunt cheltuiti banii lui si sa aiba un cuvant de spus in felul in care se dezvolta orasul, lucruri de care iesenii au fost privati in istoria recenta", a declarat Andrei Postolache. 

Echipa de candidati Pentru Iasi, anuntata duminica, este formata din:

Mihai Lupu - cercetator stiintific la Academia Romana, in cadrul Institutului de Stiinte Economice si Sociale "Gh. Zane" din Iasi si avocat in cadrul Baroului Iasi (candidat la Consiliul Local Iasi.
Sinziana Baltatescu - economist, lector al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", specialist in domeniul educatiei parentale (candidat la Consiliul Local Iasi)
Claudiu Florea - specialist in marketing, membru fondator al Fundatiei Comunitare, actualmente ocupa o pozitie de conducere intr-o companie olandeza din domeniul financiar (candidat la Consiliul Local Iasi)
Dan Zaharia - economist, consultant de management, promotor la nivel international al Iasului ca pol al industriei IT, fondator al Donor.ro, primul motor de cautare donatori de sange din Romania (candidat la Consiliul Local Iasi)
George Taranu - cadru didactic la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", a adus in regiunea de Nord-Est conceptul de locuinta ecoeficienta, fiind si primul locatar al unei case de acest gen din judetul Iasi (candidat la Consiliul Local Barnova)
Membrii Pentru Iasi au desfasurat, cu incepere din luna octombrie 2015, o serie de consultari cu locuitorii Iasului pe marginea viziunii de dezvoltare a orasului. Partidul propune o serie de proiecte curajoase, care ar scoate Iasul din amorteala ultimilor 20 de ani si ar revigora economic zona. Acestea includ crearea a 20.000 de locuri de munca, transformarea orasului intr-un pol de resursa umana inalt calificata si regenerarea urbana a orasului printr-un proiect cultural de anvergura (cum ar fi aducerea unei filiale Guggenheim la Iasi). Discutiile cu iesenii vor continua in perioada februarie - martie a acestui an.

Noi nume de candidati ai partidului, atat pentru Consiliul Local, cat si pentru Consiliul Judetean, vor fi anuntate ulterior.

"Nu ne jucam de-a politica. Suntem aici pentru a castiga. Studiile arata ca oamenii nu mai vor candidati din actualul sistem politic, ci isi doresc oameni noi, curati. In acelasi timp este nevoie de o noua politica, a proiectelor curajoase, cu o viziune integrata asupra dezvoltarii acestui oras. Impreuna cu iesenii, vom transforma Iasul in orasul in care vrem sa traim", concluzioneaza Andrei Postolache, liderul partidului "Pentru Iasi".


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”