Penurie de lapte pentru bebeluşi: Peste 31 de tone de lapte praf au ajuns în Statele Unite

Penurie de lapte pentru bebeluşi: Peste 31 de tone de lapte praf au ajuns în Statele Unite

Un avion plecat din Germania care transporta peste 31 de tone de lapte praf pentru bebeluşi destinat pieţei americane a aterizat duminică dimineaţa în SUA, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune americane, informează AFP.

Preşedintele american Joe Biden a declarat duminică seara că un al doilea transport este în drum spre SUA. "Am asigurat un al doilea zbor pentru a transporta formula specială pentru sugari Nestle în Pennsylvania", a scris preşedintele pe Twitter .


"Zborul şi transportul cu camionul vor avea loc în zilele următoare şi voi continua să vă ţin la curent", a adăugat el.

Alte transporturi de lapte praf "vor sosi la începutul acestei săptămâni" cu alte zboruri.

Primul transport va acoperi aproximativ 15% din nevoile imediate, a precizat consilierul economic al Casei Albe, Brian Deese, pentru CNN.

Statele Unite se confruntă de mai multe luni cu o penurie de lapte pentru bebeluşi, cauzată de probleme de aprovizionare şi de muncă asociate COVID-19 şi agravată de închiderea în februarie a unei fabrici a producătorului Abbott din Michigan, în urma unei retrageri de produse suspectate de a fi provocat moartea a doi sugari. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale