Per Johansson critică dur publicul maghiar: „Ura a fost înfricoșător de reală”

Per Johansson critică dur publicul maghiar: „Ura a fost înfricoșător de reală”

Per Johansson critică dur publicul maghiar: „Ura a fost înfricoșător de reală”. Per Johansson a scris un mesaj surprinzător de vehement pe contul său de Instagram, după returul din sferturile Ligii Campionilor dintre  Ferencvaros - CSM Bucureşti, scor 26-27, întrerupt aproape cinci minute din cauza obiectelor aruncate de fanii maghiari înspre portarul campioanei României, Paula Ungureanu.

Antrenorul suedez al bucureştencelor a oferit o versiune incredibilă, cu tentă xenofobă chiar, după incidentele din capitala Ungariei, potrivit căreia paharele aruncate de ultraşii maghiari înspre Ungureanu nu ar fi conţinut bere, aşa cum s-a scris în timpul partidei şi imediat după, ci urină.

"Meciul a depăşit limita sportului, a fost mai mult decât un meci între CSM şi Ferencvaros. A fost despre ura dintre cele două ţări, Ungaria şi România, una înfricoşătoare. Paula a primit un litru de urină în cap, zece monede şi trei brichete. 5 000 de fascişti şi nazişti care au cântat: <<plecaţi acasă, animalelor, ţiganilor>>. Sunt fericit şi mulţumit de faptul că am reuşit să manageriem această situaţie", a scris Johansson, citat de  digisport.ro .

"Performanța din aceste două debyuri est-europene m-a făcut să lăcrimez, dar sunt și dezamăgit de lumea bolnavă în care trăim, o lume în care ura este în creștere. În Ungaria xenofobia şi fascismul sunt acceptate în proporţie de peste 50 la sută", a mai susţinut Per.

Printre mesajele primite de antrenor la postarea sa, a ţinut să-i răspundă celui care îi reproşa că generalizează atitudinea reprobabilă a fanilor de la poarta româncelor. 

"Sunt mulți idioți și fasciști printre ultrași. Și în Ungaria, și în România, și în Suedia. Dar tu condamni întreaga țară aici! Înțeleg că ești furios, dar încearcă să nu generalizezi, chiar dacă e la modă să ataci Ungaria în aceste zile", a fost reacţia unui fan. 

“Îmi cer scuze dacă am generalizat, nu asta am vrut. Cunosc mulți unguri de calitate. Dar voi știți că m-am referit la cei care mi-au atacat jucătoarele, iar jobul meu este să le protejez. Nu urăsc Ungaria, însă urăsc fascismul”, a mai spus antrenorul Per Johansson. 

 CSM Bucureşti s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în Final Four-ul Ligii Campionilor, câştigat anul trecut la Budapesta, după o finală decisă după loviturile de departajare contra lui Gyor.

Echipa lui Per Johansson îşi va afla marţi adversarul din semifinale, dintre Gyor, Buducnost şi Vardar Skopje, exact aceleaşi adversare de anul trecut, de la Final Four.

CSM Bucureşti s-a impus în ambele meciuri cu Ferencvaros, din sferturile de finală, cu 30-25 şi 27-26.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...