Percheziţii ale Poliţiei Capitalei într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor

Percheziţii ale Poliţiei Capitalei într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare miercuri dimineaţa 8 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţul Ilfov şi 5 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, administratori de societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, folosind conturile a trei societăţi comerciale, cu comportament tip fantomă, au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 4.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.800.000 de lei. Suma supusă procesului de spălare se ridică la 4.700.000 lei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...