Percheziții ale procurorilor anticorupție acasă la Igor Dodon, fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova

Percheziții ale procurorilor anticorupție acasă la Igor Dodon, fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, împreună cu procurorii anticorupție din Republica Moldova, au descins la domiciliul fostului președinte de la Chișinău și președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, transmite deschide.md și Ziarul de Gardă.

Potrivit surselor Deschide.MD, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă). Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

„Confirmăm efectuarea perchezițiilor (…) la domiciliul ex-președintelui RM, Dodon Igor”, a transmis Parchetul General pentru Ziarul de Gardă.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

surse: deschide.md , zdg.md


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina