Percheziții DIICOT într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de 3 milioane de euro

Percheziții DIICOT într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de 3 milioane de euro

Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime au efectuat miercuri 46 de percheziții la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale din Constanța, București, Bacău, Cluj, Oradea și alte localități, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii acestei grupări au înregistrat în contabilitatea unei societăți autorizate ca antrepozit fiscal operațiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi fiscale sau documente justificative emise în acest sens de societăți de tip fantomă (nu funcționau la sediul social, nu aveau angajați și ai căror asociați și administratori erau persoane controlate de liderul grupului infracțional organizat), cu scopul de a evita plata către bugetul consolidat al statului a TVA.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de aproximativ 3.000.000 euro.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Bacău, Ploiești, Cluj și Oradea, cu suportul informativ asigurat de DIPI.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...