PERCHEZIȚII DNA la Consiliul Județean Sibiu!

PERCHEZIȚII DNA la Consiliul Județean Sibiu!

Procurorii DNA Alba Iulia efectueaza miercuri perchezitii domiciliare in 5 locatii situate in judetul Sibiu, din care una reprezinta sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale. Perchezitiile au loc intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2014 - 2015, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Ora 9:55: Institutia publica vizata de perchezitii este Consiliul Judetean Sibiu, au declarat pentru Hotnews.ro surse judiciare.

Fostul presedinte al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat definitiv, de instanta suprema, la un an de inchisoare cu suspendare in septembrie anul trecut. Cindrea fusese trimis in judecata in iunie 2014, de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru conflict de interese.

Procurorii l-au acuzat pe Cindrea ca, in perioada octombrie 2009 - februarie 2011, in calitate de deputat, a propus angajarea sotiei sale in cadrul biroului sau parlamentar si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, in baza caruia a obntinut un folos material pentru aceasta in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.

"In cursul zilei de 20 aprilie 2016, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate in judetul Sibiu, din care una reprezinta sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale", se arata in comunicatul DNA.

DNA precizeaza ca procurorii anticoruptie beneficiaza de sprijin de specialitate din partea din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Sibiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro