Percheziţii DNA la Primăria Turnu Severin

Percheziţii DNA la Primăria Turnu Severin

UPDATE 12:55 Procurorii au cerut actele de la societatea de apă-canal SC SECOM SA, condusă de George Lupulescu, cunoscut în zonă drept un apropiat al omului de afaceri Nicolae Dumitru, zis Niro, anchetat, la rândul lui, în dosarul Microsoft, au declarat, pentru PSnews.ro, surse apropiate anchetei.

Din primele informaţii, reiese că ar fi vorba despre o factură de 67 de miliarde de lei vechi, ce a fost emisă de altă cunoştinţă a DNA, Ion Gheorgheci (primarul comunei mehedinţene Godeanu), trimis în judecată pentru accesare ilegală de fonduri europene.

La societatea de apă canal SECOM SA, până în noiembrie 2015, în consiliul de administraţie se găsea Sorin Crudiu (nepotul şi avocatul primarului Constantin Gherghe), alături de Narcis Bordea, concubinul Sînzianei Sîrboiu, fiica lui Carmen Sîrboiu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova. Fiica procurorului este angajată de primăria Turnu Severin să o reprezinte în instanţele de judecată, ne-au explicat sursele citate. Carmen Sîrboiu a fost condamnată, în martie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.

UPDATE 12:07 Surse apropiate situaţiei au declarat, luni, pentru PSnews.ro, că avocatul Sorin Crudiu (nepotul primarului UNPR Constantin Gherghe) a ajuns, în jurul orei 11:50, în biroul edilului din Turnu Severin. Avocatul avea hârtie de reprezentare pentru Gherghe în faţa organelor DNA, au precizat sursele citate.

„Vin documente, se xeroxează, sunt verificate de procurori… Marea problemă este în felul următor: e vorba de 4 milioane şi ceva de euro cheltuiţi pe nişte anvelopări fictive de blocuri. Adică blocurile au fost recepţionate, dar nu erau anvelopate. Asta a sesizat Curtea de Conturi la DNA. În paralel, mai sunt două sesizări privind oameni angajaţi sau daţi afară abuziv din Primărie şi, de asemenea, o informare cu privire la acordarea unor spaţii pentru partide politice unde Gherghe era atunci preşedinte al PSD Mehedinţi, n-a plătit taxele la Primărie şi tot Gherghe a iniţiat un proiect de hotărâre pentru ştergerea datoriilor”, au detaliat sursele PSnews.ro.

Procurorii DNA efectuează luni după-amiază percheziţii la Primăria Turnu Severin.

Potrivit ultimelor informaţii, există suspiciuni că Primăria ar fi încheiat contracte dubioase. Constantin Gherghe ar fi încheiat contracte păguboase cu firmele care se ocupă de reabilitarea termică, relatează Evz.ro. 

Constantin Gherghe a trecut prin nu mai puţin de 4 partide, oprindu-se, momentan, la UNPR, acolo unde conduce filiala Mehedinţi.

Constantin Gherghe apare printre clienţii reţelei care racola eleve pe care le exploata sexual, potrivit referatului procurorului care a cerut arestarea omului de afaceri Dănuţ Ovidiu Mârţ, considerat liderul grupării de proxenetism.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia