Percheziții după atacurile teroriste; poliția belgiană a găsit un drapel al SI și un dispozitiv exploziv cu substanțe chimice și cuie

Percheziții după atacurile teroriste; poliția belgiană a găsit un drapel al SI și un dispozitiv exploziv cu substanțe chimice și cuie

Poliția belgiană a găsit în timpul unei percheziții efectuate într-o locuință din Schaerbeek (suburbie a capitalei Bruxelles) un drapel al grupării Statul Islamic și un dispozitiv exploziv ce conține în plus substanțe chimice și cuie, transmit agențiile internaționale de presă.

* Atentate teroriste la Bruxelles; cel puțin 34 de morți, potrivit unui bilanț provizoriu FOTO / VIDEO

Anunțul a fost făcut de procurorul general al Belgiei, Frédéric Van Leew, care a precizat că sunt în desfășurare și alte percheziții și interogatorii în cadrul anchetei ce privește atacurile teroriste care au avut loc în cursul dimineții la aeroportul Zaventem din Bruxelles și în stația de metrou Maelbeek. Atentatele, soldate cu cel puțin 34 de morți și 230 de răniți, au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Procurorul general a confirmat că la aeroport au acționat trei teroriști, dintre care doi kamikaze, iar al treilea a reușit să fugă după ce a amplasat dispozitivul exploziv și în prezent este căutat intens.

Anterior, mass-media belgiană a difuzat și o fotografie cu cei trei. Fotografia a fost obținută de pe camerele de supraveghere și îi arată unul lângă altul împingând cărucioare pentru bagaje. Doi dintre ei, îmbrăcați în negru, poartă pe mâna stângă câte o mănușă. Conform unor surse, mănușile le-ar fi permis să ascundă declanșatorul unei bombe sau centuri explozive. Teroriștii introduc adesea și cuie în dispozitivele explozive, pentru a le amplifica efectul mortal. AGERPRES/(AS — editor: Sorin Popescu, editor online: Alexandra Cruceru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane