Percheziții în București și cinci județe la sediile unor firme într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții în București și cinci județe la sediile unor firme într-un dosar de evaziune fiscală

Polițiști bucureșteni, sub coordonarea Parchetului de lângă Curtea de Apel București, au efectuat vineri 27 de percheziții în București și județele Ilfov, Iași, Giurgiu, Vaslui și Mehedinți la sediile unor firme și la domiciliile reprezentanților acestora, informează un comunicat de presă al DGPMB.

Totodată, au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În fapt, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au urmărit obținerea de probe care să dovedească achizițiile fictive efectuate în scopul deducerii ilegale a TVA-ului aferent de către societățile comerciale vizate.

Valoarea totală a achizițiilor fictive este de aproximativ 17.000.000 de lei, iar prejudiciul cauzat este de circa 7.000.000 de lei, în urma efectuării perchezițiilor fiind instituită măsura sechestrului asigurator pentru 37.500 de euro și 850 de dolari.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, față de 10 dintre persoanele bănuite luându-se măsura controlului judiciar. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Ilfov, Iași, Giurgiu, Vaslui și Mehedinți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...