Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune în domeniul furnizării materialelor de construcții

Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune în domeniul furnizării materialelor de construcții

Polițiști de la DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare marți dimineață 13 mandate de percheziție domiciliară și 12 mandate de aducere, în Capitală și în județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor, în domeniul furnizării materialelor de construcții.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții au înregistrat în evidența contabilă și au declarat organelor competente achiziții fictive de la societăți comerciale cu comportament de tip ''fantomă'', în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.200.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 3.600.000 lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Sectorului 1.

Întreaga acțiune a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

5 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…