Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune; prejudiciul - aproape 14 milioane lei

Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune; prejudiciul - aproape 14 milioane lei

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova efectuează, miercuri dimineață, patru percheziții în municipiul București și în județul Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de aproape 14 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al IJP Prahova, descinderile vizează atât sedii de firme, cât și domicilii.

"Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2010 — 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, prin intermediul a 13 societăți comerciale, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale. În baza facturilor fictive de achiziții emise de firme, persoanele bănuite ar fi dedus în mod nelegal TVA și s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit, bugetul de stat fiind prejudiciat cu suma de 13.818.177 lei", arată sursa citată.

Ulterior, prin intermediul societăților, au fost spălate diverse sume de bani prin efectuarea mai multor operațiuni financiare, constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate.

Mai multe persoane vor fi aduse la sediul poliției pentru audieri.

Perchezițiile sunt efectuate împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, activitatea fiind sprijinită de jandarmi din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploiești.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?