Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu mărfuri importate din Turcia şi China

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu mărfuri importate din Turcia şi China

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, vineri, 14 percheziţii şi 10 controale în Bucureşti şi Ilfov la mai multe persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 2.200.000 de euro prin evaziune fiscală cu mărfuri importate din Turcia şi China.

Potrivit unui comunicat al IGPR, persoanele vizate sunt bănuite că ar fi declarat în fals livrarea intracomunitară de produse, cu scopul de a ascunde faptul că în realitate marfa era vândută în România.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Din cercetările efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a rezultat că, în perioada 2017 - 2018, doi cetăţeni turci ar fi creat un mecanism evazionist, destinat sustragerii de la achitarea debitelor fiscale aferente comercializării pe piaţa internă a produselor achiziţionate intracomunitar (textile, încălţăminte, electronice şi electrocasnice, produse de uz casnic), de provenienţă China şi Turcia.

În circuitul evazionist ar fi fost utilizate mai multe societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

De asemenea, din cercetări a rezultat că tranzacţiile suspecte ar fi adus un prejudiciu bugetului de stat de 2.200.000 de euro.

Mai multe persoane urmează să fie conduse la poliţie pentru audieri şi continuarea cercetărilor penale în cauză.

Acţiunea beneficiază de sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, iar la activităţi participă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

4 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice

5 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...