Percheziții în București și Ilfov la persoane bănuite de proxenetism și șantaj; suma obținută de cei vizați - 1 milion de euro

Percheziții în București și Ilfov la persoane bănuite de proxenetism și șantaj; suma obținută de cei vizați - 1 milion de euro

Polițiștii prahoveni efectuează, marți dimineață, cinci percheziții în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar în care sunt vizate persoane bănuite de proxenetism și șantaj, acestea obținând din activitatea infracțională aproximativ un milion de euro.

Sursa foto: (c) Mircea ROȘCA (C) / Arhiva AGERPRES

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în perioada mai-octombrie, persoanele în cauză ar fi racolat tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția atât în țară, cât și în străinătate.

"Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați ar fi creat aparența unei relații intime cu victimele, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția. În situația în care acestea refuzau să mai practice prostituția, aceștia ar fi recurs la amenințări cu acte de violență", spun anchetatorii.

Conform acestora, din activitatea infracțională a fost obținută suma de aproximativ un milion de euro.

Cinci persoane vor fi duse la audieri în urma perchezițiilor.

La descinderi participă și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Prahova, polițiști din cadrul IPJ Ilfov și jandarmi, cu sprijinul celor de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…