Percheziții în Olt și Vâlcea: 27 de italieni păcăliți să plătească pentru cursuri false de avocatură

Percheziții în Olt și Vâlcea: 27 de italieni păcăliți să plătească pentru cursuri false de avocatură

Miercuri dimineata, 50 de politisti bucuresteni, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, pun in aplicare 4 de mandate de perchezitie domiciliara in judetele Olt si Valcea si pun in executare 5 de mandate de aducere intr-un dosar privind comiterea infractiunii de inselaciune, informeaza DGPMB.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca, in perioada 2014 - 2015, banuitii, pretinzand ca au calitatea de reprezentanti al unui barou de avocatura, au indus in eroare mai multe persoane, oferindu-le in schimbul unor sume de bani posibilitatea absolvirii unui curs ce le-ar permite ulterior sa profeseze ca avocat, atat in Romania, cat si in alte tari europene.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, persoanele suspectate, doi italieni si o romanca, percepeau o taxa de 1.500 euro pentru cursul respectiv si au reusit sa insele 27 de persoane, cetateni italieni.

Prejudiciul in acest dosar a fost estimat la suma de 40.000 de euro.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Persoanele vizate urmeaza sa fie aduse la sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Investigatii Criminale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa