Percheziţii la partidul Şor: Reţineri în rândul colaboratorilor candidatului prorus la alegerile din Găgăuzia

Percheziţii la partidul Şor: Reţineri în rândul colaboratorilor candidatului prorus la alegerile din Găgăuzia

Șefii unor organizații teritoriale din Găgăuzia, alături de membrii staffului electoral ai Evgheniei Guțul, candidata partidului Șor la alegerile pentru funcția de bașcan din regiune, au fost reţinuţi în urma unor percheziții desfășurate duminică, anunță formațiunea prorusă.

Partidul Șor anunță că mai mulți membri au fost reținuți. FOTO: CNA

Reprezentanții partidului prorus au anunțat despre percheziții și rețineri printr-un comunicat de presă.

,,Mai mulți conducători și membri ai staffului electoral al Evgheniei Guțul, candidatul Partidului „ȘOR” pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, au fost reținuți în această dimineață, în urma mai multor percheziții organizate la sediile Organizațiilor Teritoriale ale partidului, dar și la domiciliile activiștilor formațiunii. Aceste persoane se ocupau de campania pentru cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de bașcan, din 14 mai, în cadrul căruia participă și Evghenia Guțul. Percheziții și rețineri de asemenea au loc și în alte raioane ale țării, inclusiv municipiul Chișinău”, au informat aceștia, precizând că acțiunile de urmărire penală au loc în ziua în care organizează un nou protest antiguvernamental în fața Parlamentului Republicii Moldova și acuzând, din nou, guvernarea de intimidări.

Până la momentul transmiterii ştirii, procurorii nu au transmis un punct de vedere.

Reprezentanții partidului de guvernământ, adică cei ai PAS, au declarat că nu comentează acuzațiile partidului Șor.

Revin protestele antiguvernamentale de la Chișinău

Formațiunea reia, în data de 7 mai, după o pauză de câteva săptămâni, organizarea protestelor antiguvernamentale sub pretextul situației interne.

Un articol scris în acest an de jurnaliștii The New York Times arată că Federația Rusă a provocat manifestații față de Guvernul de la Chișinău prin intermediul aliatului său, Ilan Șor.

Politicianul, care se ascunde de justiția de acasă în Israel și care a fost condamnat recent la ani grei de pușcărie în dosarul ,,Frauda Bancară”, neagă că formațiunea sa ar fi folosită de Kremlin în planul său de a destabiliza Chișinăul, dar recunoaște că oferă bani participanților protestelor antiguvernamentale, motivând că sunt „împotriva dizgrației, sărăciei, foametei și a frigului la care au fost condamnați”.

Totuși, înainte de a începe una din manifestații, poliția de la Chișinău a anunțat că protestul urma să fie destabilizat de persoane cu antecedente penale sau cu pregătire sportivă și remunerate cu mii de dolari, în spatele operațiunii fiind serviciile specializate ale Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep