Percheziţii la sediul partidului Franţei Nesupuse şi la domiciliul liderului formaţiunii, Jean-Luc Melenchon

Percheziţii la sediul partidului Franţei Nesupuse şi la domiciliul liderului formaţiunii, Jean-Luc Melenchon

Mai multe percheziţii au avut loc marţi dimineaţa la sediul partidului stângii radicale Franţa Nesupusă (La France Insoumise, LFI), Partidului Stângii (Parti de Gauche, PG), la domiciliul liderului LFI, Jean-Luc Melenchon şi la locuinţele altor foşti asistenţi ai parlamentarului LFI, a anunţat LFI, informează AFP.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, aceste percheziţii au fost întreprinse de Oficiul de combatere a corupţiei şi infracţiunilor, în cadrul celor două anchete preliminare declanşate de Parchetul de la Paris, una asupra conturilor pentru campania prezidenţială a lui Jean-Luc Melenchon, alta cu privire la presupusele locuri de muncă fictive în Parlamentul European.

LFI a denunţat "un atac politic, poliţist şi judiciar împotriva lui Jean-Luc Melenchon şi Franţei nesupuse", precum şi "un atac pe baza unor elemente fanteziste".

Într-un comunicat, LFI subliniază că ancheta asupra locurilor de muncă fictive din Parlamentul European a fost declanşată ca urmare a unui "denunţ făcut de un parlamentar al extremei drepte, Sophie Montel, care recunoaşte ea însăşi că nu a fost unul serios".

Jean-Luc Melenchon a făcut apel la o reuniune de protest în faţa sediului LFI de la Paris, la orele locale 11:30. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 Rareș Bogdan reacționează după noile derapaje ale Comisiei Europene privind „corectitudinea politică”