Percheziții la sediul Volkswagen din Wolfsburg

Percheziții la sediul Volkswagen din Wolfsburg

Poliția germană a efectuat percheziții la sediul central al grupului auto Volkswagen din orașul Wolfsburg, precum și la alte locații ale constructorului auto, în legătură cu scandalul motoarelor trucate, a anunțat joi Parchetul din Braunschweig (nordul Germaniei), transmite AFP.

'Scopul perchezițiilor a fost sechestrarea de documente și suport informatic susceptibile să ajute la identificarea angajaților implicați în manipularea a 11 milioane de vehicule dotat cu un soft care falsifică testele de poluare', a explicat Parchetul într-un comunicat.

Procurorii din orașul Braunschweig au demarat deja o anchetă împotriva fostului director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, după ce grupul auto a recunoscut că a falsificat testele de poluare pentru unele din motoarele sale diesel.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Müller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990