Percheziții la suspecți de furturi de automobile de lux; o mașină a fost furată de două ori într-un an

Percheziții la suspecți de furturi de automobile de lux; o mașină a fost furată de două ori într-un an

Un bărbat a fost arestat preventiv într-un dosar de furt de autoturisme de lux, după ce gruparea din care făcea parte a fost destructurată de polițiștii bucureșteni, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis miercuri AGERPRES. Polițiștii au pus în aplicare, luni, patru mandate de percheziție în București și șase mandate de aducere emise de Judecătoria Sectorului 1, au identificat două autoturisme de lux furate și au ridicat certificate de înmatriculare, cărți de identitate, facturi de achiziție și contracte de vânzare-cumpărare, existând suspiciunea că acestea au fost folosite pentru a ascunde identitatea unor autovehicule furate.

Liderul grupului, un tânăr de 27 de ani, ar fi primit în luna aprilie 2015 un autoturism cu scopul de a-l valorifica, cunoscând faptul că acesta fusese furat pe 17 februarie 2015 din județul Ilfov.

"În vederea comercializării, bănuitul, împreună cu un alt membru, au achiziționat un chit de pornire, pe care l-au schimbat cu cel original al autoturismului. La data de 9 iulie 2015, autoritățile judiciare germane au depistat autoturismul în cauză, având poansonată o altă serie de șasiu, serie ce aparține unui alt autoturism, fapt pentru care a fost restituit proprietarului din România", se arată în comunicat.

După restituire, proprietarul a dus autoturismul într-un service, pentru efectuarea de reparații, însă, la data de 1 octombrie 2015, reprezentantul societății comerciale unde se afla autoturismul a sesizat faptul că acesta a fost furat.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul a fost sustras după ce grupul infracțional a stabilit noua locație a autoturismului.

Ulterior, autovehiculul a fost identificat de lucrătorii Serviciului Furturi de Autovehicule pe o stradă din sectorul 3. Mașina avea montate plăcuțe de înmatriculare germane.

"Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că, pe raza municipiului București și în județele limitrofe, acționează un grup cu preocupări pe linia furturilor de autovehicule de lux, precum și a infracțiunilor din categoria traficului internațional cu autoturisme furate de pe teritoriul altor state", precizează Poliția Capitalei.

În urma documentării activității infracționale s-a stabilit că asupra autoturismelor sustrase se acționa prin falsificarea seriilor de șasiu, iar, după întocmirea documentelor false, acestea erau înstrăinate către terțe persoane din țară sau străinătate.

În anul 2014, polițiștii au mai identificat trei autoturisme de lux care au fost sustrase din străinătate, iar apoi înmatriculate în România pe numele unei persoane interpuse, activitatea infracțională fiind desfășurată de membrii aceluiași grup.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire și complicitate la furt calificat, cu unul dintre bănuiți în stare de arest preventiv, urmând a se extinde și față de alte persoane despre care se dețin date că sunt implicate în activitatea infracțională a grupului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...