Percheziții și REȚINERI în București, într-un dosar ce vizează vânzarea ilegală a unui imobil către Primăriei Capitalei

Percheziții și REȚINERI în București, într-un dosar ce vizează vânzarea ilegală a unui imobil către Primăriei Capitalei

Percheziții în București, într-un dosar ce privește vânzarea ilegală a unui imobil la o instituție din subordinea Primăriei Capitalei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au reținut două persoane sub acuzația de delapidare, în legătură cu vânzarea frauduloasă a unui imobil către o instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei. 

Luni, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut patru percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 10 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare. 

Potrivit unui comunicat al DGPMB, din datele şi probele administrate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au rezultat indicii că, în luna decembrie 2010, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au prejudiciat firma cu suma de 3.500.000 de lei, în interesul unui bărbat în vârstă de 35 de ani, cu care societatea avea încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu privire la un imobil situat pe Bulevardul Libertăţii din sectorul 5. 

Respectivul imobil a fost mai apoi vândut unei instituţii din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, cu suma de 7.000.000 de lei, prin încheierea frauduloasă a unei convenţii care conţinea o clauză de acordare a unor daune-interese nejustificate în favoarea bănuitului, în sumă de 3.500.000 de lei. 

Cele două persoane reţinute vor fi prezentate în instanţă cu propunere de arestare preventivă. 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…