Persoană reținută pentru propagandă și promovarea actelor teroriste

Persoană reținută pentru propagandă și promovarea actelor teroriste

O femeie a fost reținută timp de 24 de ore pentru promovarea unui mesaj de propagandă cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism , a transmis DIICOT.

Barbat, reținut pentru instigare la acte de terorism / Foto: Arhivă

„În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul, aflat într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu.”, mai precizează sursa.

Surse judiciare au declarat că persoana în cauză este o femeie care a fost deja condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru aceleaşi fapte.

În cadrul materialelor accesate de aceasta, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste.

De asemenea, aceasta a promovat pe social-media însemnele și activitățile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia.

„La data de 23.11.2022 a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința inculpatului, fiind identificate obiecte de interes în cauză, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.”, mai informează sursa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”