Persoane şi companii ruseşti folosesc entităţi din Georgia pentru a ocoli sancţiunile occidentale, afirmă un oficial ucrainean

Persoane şi companii ruseşti folosesc entităţi din Georgia pentru a ocoli sancţiunile occidentale, afirmă un oficial ucrainean

Vorbind la Washington, David Arakhamia, negociatorul-şef al Ucrainei cu Rusia, a declarat că delegaţia ucraineană urmează să aibă întâlniri la Congresul SUA, la Departamentul de Stat şi la Trezorerie, pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la această problemă, printre alte subiecte.

Vorbind reporterilor la un eveniment al German Marshall Fund, el a spus: ”Ei (ruşii) folosesc foarte mult în acest moment ... băncile georgiene, sistemul financiar georgian, companiile georgiene şi aşa mai departe. Dacă eşti o persoană rusă sancţionată, te duci pe internet, îţi deschizi o companie georgiană, deschizi de la distanţă contul bancar şi începi să prelucrezi"

El nu a oferit detalii suplimentare sau exemple specifice.

Uniunea Europeană, SUA, dar şi alte ţări au impus sancţiuni drastice pentru persoane şi companii din Rusia, din cauza invadării Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /