Persoanele reţinute în dosarul privind lipsirea de libertate a unor bătrâni din București, arestate preventiv

Persoanele reţinute în dosarul privind lipsirea de libertate a unor bătrâni din București, arestate preventiv

Cele zece persoane care fuseseră reţinute în urma percheziţiilor făcute de poliţişti în dosarul vârstnicilor din Bucureşti sechestraţi şi înşelaţi au fost arestate preventiv.

Suspecții au fost arestați

Potrivit Poliţiei Capitalei, faţă de cele 10 persoane a fost dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile, potrivit Agerpres.

Miercuri au fost efectuate percheziții de amploare în Capitală și în județul Ilfov, într-un dosar de lipsire de libertate și înșelăciune, la o grupare care ținea sechestrați bătrâni cu dizabilități fizice sau psihice, care nu aveau moștenitori, pentru a le lua casele.

Bătrânii erau plasați într-un imobil în condiții improprii, sub supraveghere permanentă și erau amenințați pentru a ceda moștenirile. Totul a început în 2017.

Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenenţă ori afecţiune, cinci dintre bănuiţi s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deşi diferenţele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora”, a mai transmis Poliţia.

Principalul suspect are 46 de ani şi se căsătorise cu o femeie de 73 de ani. Două dintre cele şase case preluate de la victime au fost deja vândute, scrie news.ro.

În urma punerii în aplicare a mandatelor de percheziţie domiciliară, au fost ridicate mai multe bunuri, precum telefoane, un laptop, medii de stocare, înscrisuri (privind atât situaţia juridică a mai multor proprietăţi care au aparţinut persoanelor vătămate, cât şi situaţia medicală a acestora), 182.200 de euro, 1.8 kilograme de bijuterii din aur si 800 de grame de bijuterii din argint, în vederea continuării cercetărilor.

Ancheta arată că doi juriști ar fi oferit celorlalţi bănuiţi consultanţă. Astfel, aceștia puteau încheia sau obţine de la autorităţile competente înscrisuri necesare demersului infracţional, legăturile maritale dintre bănuiţi şi persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziţia oficiilor de stare civilă.

În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior. În baza mandatelor de aducere, care vor fi puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, potrivit Poliției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”