Personalul din domeniul IT alocă, în medie, şase ore pe săptămână pentru hobby-uri, la locul de muncă (raport)

Personalul din domeniul IT alocă, în medie, şase ore pe săptămână pentru hobby-uri, la locul de muncă (raport)

Majoritatea personalului din domeniul securităţii IT (85%) desfăşoară activităţi legate de hobby-uri în timpul programului de lucru, în medie timpul alocat acestei zone fiind de şase ore pe săptămână, reiese din raportul Kaspersky "Managing your IT security team".

Potrivit sursei citate, printre cele mai frecvente activităţi la care a participat personalul din departamentele de securitate IT la locul de muncă includ: citirea ştirilor (42%), vizionarea videoclipurilor pe YouTube (37%) şi vizionarea de filme sau seriale TV (34%).

Pe de altă parte, o treime dintre respondenţi susţin că au reuşit să facă exerciţii fizice (31%) sau să citească literatură profesională (33%).

În plus, aproape jumătate (46%) dintre angajaţii din domeniul securităţii IT consideră că, din cauza sarcinilor complexe, colegii lor au părăsit un loc de muncă.

"Acest lucru poate părea contradictoriu, cu atât de multe ore din timpul programului de lucru alocate activităţilor de petrecere a timpului liber, dar 48% au explicat că, de fapt, distracţiile lor de la locul de muncă s-au datorat nevoii unei pauze între sarcini, mai degrabă decât plictiselii sau a lipsei de muncă. În plus, lucrând de acasă, unele sarcini şi întâlniri pot fi acum programate în afara zilei de lucru standard de la 9 la 5. În timpul zilelor de muncă mai lungi, este şi mai important ca angajaţii să ia pauze, astfel încât să poată rămâne productivi pe o perioadă mai extinsă", se arată în cercetarea de specialitate.

Raportul Kaspersky a chestionat peste 5.200 de profesionişti din IT şi din domeniul securităţii cibernetice la nivel global. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

4 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei