Peru: Accesul turiştilor la citadela incaşă Machu Picchu a fost amânat

Peru: Accesul turiştilor la citadela incaşă Machu Picchu a fost amânat

Citadela incaşă Machu Picchu, principalul obiectiv turistic din Peru, nu se va deschide la 1 iulie, aşa cum anunţase guvernul de la Lima, a informat presa peruană duminică citând autorităţile locale, transmite AFP.

Redeschiderea este amânată din cauza întârzierilor în implementarea măsurilor de securitate în domeniul sănătăţii, dar şi a fricii populaţiei din regiune de a se contamina cu noul coronavirus.

Unitatea de gestionare a Machu Picchu (UGM) a luat această decizie pe baza rapoartelor autorităţilor din regiunea Cusco, unde se află Machu Picchu.

"Nu se va deschide la 1 iulie", a declarat primarul districtului Machu Picchu, membru UGM, Darwin Baca. Acesta a spus că o serie de echipamente, cum ar fi testele, nu sunt încă disponibile.

Guvernatorul regional din Cusco Jean Paul Benavente a declarat că guvernul peruan nu a aprobat încă anumite protocoale legate de redeschiderea acestui sit istoric.

"Nu există o dată oficială pentru redeschiderea Machu Picchu", a spus guvernatorul.

Deşi trăieşte din turism, satul Machu Picchu se opune redeschiderii faimoasei citadele incaşe de teama infectării cu noul coronavirus într-o regiune în care sunt raportate puţine cazuri de COVID-19.

Totodată, ghizii acestui obiectiv turistic şi-au exprimat intenţia de a începe luni manifestaţii de protest împotriva reluării accesului turiştilor.

"Avem un risc crescut de infectare (...) nu suntem pregătiţi să primim vizitatori", a declarat Oscar Valencia, preşedintele Frontului de Apărare Machu Picchu, citat de ziarul El Comercio.

Guvernul peruan anunţase săptămâna trecută intenţia de a redeschide citadela incaşă Machu Picchu în luna iulie, cu limitarea numărul de vizitatori la 675 pe zi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 Așa o fi?

5 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”