Peru: Aproape jumătate din efectivele poliţiei s-a îmbolnăvit de COVID-19

Peru: Aproape jumătate din efectivele poliţiei s-a îmbolnăvit de COVID-19

Poliţia naţională este instituţia cea mai afectată de COVID-19 în Peru, cu 787 de decese şi peste 50.600 de contaminări, aproape 50% din efectivele sale afectate, a făcut cunoscut sâmbătă Ministerul de Interne de la Lima, notează AFP.

"Sănătatea poliţiei este dramatică: în total, 50.616 poliţişti au fost infectaţi, sau aproape jumătate (din membrii săi), au fost 787 de decese în timpul pandemiei", a anunţat ministrul José Elice, în declaraţii la postul de radio RPP.

"Poliţia este instituţia publică având cele mai multe decese cauzate de coronavirus", a adăugat el.

Poliţia, cu un efectiv de aproximativ 120.000 de persoane, a fost în prima linie de la începutul pandemiei.

Medicii sunt a doua categorie profesională cea mai afectată de COVID-19, cu 502 de decese la 14 iulie, potrivit Ordinului Medicilor din Peru.

Ţara numără 195.000 de decese cauzate de COVID-19 şi peste 2,09 milioane de infecţii confirmate de la începutul pandemiei, la o populaţie de 33 de milioane de locuitori.

Ministrul a declarat că vaccinarea, care a început în februarie, a contribuit la reducerea formelor severe şi deceselor în rândul personalului poliţiei, care a fost unul dintre primele grupuri care au primit vaccinarea completă în ţară.

Circa 3,78 milioane de persoane au primit două doze de vaccin în Peru, sau 11,6% din populaţie, potrivit datelor oficiale, mai scrie AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”