Peru: Fără ''nereguli grave'' în alegerile prezidenţiale, afirmă Organizaţia Statelor Americane

Peru: Fără ''nereguli grave'' în alegerile prezidenţiale, afirmă Organizaţia Statelor Americane

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Peru dintre Keiko Fujimori şi Pedro Castillo a fost un "proces electoral pozitiv" în care nu au fost identificate "nereguli grave", a declarat vineri misiunea de observare electorală din Organizaţiei Statelor Americane (OSA), notează AFP.

"Misiunea nu a identificat nereguli grave", a indicat raportul preliminar al grupului condus de fostul ministru paraguayan de externe Rubén Ramirez.

Keiko Fujimori, înfrântă la o diferenţă de circa 60.000 de voturi potrivit ultimei numărători de vineri, a denunţat miercuri "semne de fraudă" şi a cerut invalidarea a aproximativ 200.000 de buletine de vot, de la 802 secţii de votare.

Misiunea "a declarat că a observat un proces electoral pozitiv, în care s-au înregistrat îmbunătăţiri substanţiale între primul şi al doilea tur", a adăugat acest raport difuzat de Rubén Ramirez la televiziunea peruană şi publicat simultan pe site-ul organizaţiei continentale cu sediul la Washington.

"Misiunea subliniază că cei doi candidaţi nu s-au proclamat câştigători", a adăugat raportul, publicat la cinci zile după vot.

Misiunea OSA s-a întâlnit cu cei doi candidaţi, preşedintele peruan interimar, Francisco Sagasti, şi cu conducătorii organului electoral care organizează şi numără voturile (ONPE), precum şi pe cei ai Juriului electoral (JNE), care soluţionează contestaţiile şi proclamă câştigătorul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

4 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

5 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…