Peru: Măsurile de izolare prelungite până la 30 iunie

Peru: Măsurile de izolare prelungite până la 30 iunie

Peru, a doua ţară cea mai afectată din America Latină de pandemia de COVID-19, va prelungi izolarea obligatorie în toată ţara până la 30 iunie, a anunţat vineri preşedintele Martin Vizcarra, citat de AFP.

"Prelungim starea de urgenţă până la 30 iunie", a declarat şeful statului peruan. "Izolarea socială obligatorie" va continua până la această dată, "din cauza circumstanţelor grave care afectează viaţa naţiunii în pandemia de COVID-19", a precizat el.

"Izolarea la domiciliu are ca scop să împiedice răspândirea coronavirusului", a subliniat Martin Vizcarra.

În pofida izolării obligatorii decretate de la 16 martie, în timp ce se înregistrau mai puţin de o sută de cazuri, ţara cu 32 de milioane de locuitori a raportat peste 110.000 de contaminări cu noul coronavirus şi mai mult de 3.100 de decese de la apariţia pandemiei la 6 martie.

Printre celelalte măsuri anunţate, guvernul va reduce cu o oră interdicţia de circulaţie la Lima şi în regiunile din centrul şi sudul ţării, unde va fi în vigoare de la orele 21.00 la 04.00, şi cu două ore în alte regiuni.

În prezent, Peru este cea mai afectată ţară din America Latină după Brazilia (210 milioane de locuitori) şi a treia ca număr de decese după Brazilia şi Mexic (130 de milioane de locuitori).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...