Pesedista care conducea spitalul din Săpoca a demisionat. Numărul morților a ajuns la 5!

Pesedista care conducea spitalul din Săpoca a demisionat. Numărul morților a ajuns la 5!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni dimineață că managerul Spitalului Săpoca și-a dat demisia. De asemenea, ea a anunțat că încă o persoană care a fost rănită a decedat în cursul nopții.

Ultima victimă este o femeie de 88 de ani care fusese internată în urma unui AVC și a problemelor cardiace. Aceasta a făsut un stop cardio-respirator în cursul nopții de duminică spre luni. Ea fusese internată la Spitalul Floreasca din București.

„Din păcate vorbim despre 5 decese, pentru ca unul dintre pacienții aflați la spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, un pacient cu multiple comorbidități a decedat în cursul nopții trecute”, a declarat Pintea.

Pintea a criticat-o pe Viorica Mihalașcu, managerul spitalului în care duminică unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă”Proastă organizare a activității. Managerul are și atribuția de acordare a actului medical la timp. Mă refer la modul de organizare a structurii cu paturi, la organizarea concursurilor de angajare”.

Potrivit presei buzoiene, Mihălașcu este susținută de PSD. În trecut, ea a ocupat funcția de șef al Direcției de Sănătate Publică Buzău.

Ea este căsătorită cu Gabriel Mihălașcu, fost consilier municipal PSD și consilier al ex-primarului Buzăului, Constantin Boșcodeală. Acum, Gabriel Mihălașcu este director tehnic la Ambulanța Buzău.

Mihălașcu a fost găsit incompatibil de ANI în 2014 întrucât cumula venitul de consilier municipal cu cel de consilier al primarului. În plus, el avea contracte cu instituții aflate în subordinea primăriei.

”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 – 01 iulie 2012, întrucât, simultan cu funcția de consilier local, a deținut și funcția de consilier personal în cadrul Cabinetului Primarului Municipiului Buzău (…).

Context: Un pacient alcoolic de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie. Între timp, a mai decedat una dintre persoanele rănite, o femeie în vârstă de 88 de ani, potrivit Sorinei Pintea.

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…