Peskov, despre atacurile cu rachete ale Rusiei: Ucraina poate să pună capăt tuturor suferințelor

Peskov, despre atacurile cu rachete ale Rusiei: Ucraina poate să pună capăt tuturor suferințelor

Kremlinul a negat joi că atacurile sale asupra rețelei de electricitate a Ucrainei au vizat civili, dar a declarat că Kievul ar putea „pune capăt suferinței" populației sale dacă ar îndeplini cerințele Rusiei pivind rezolvarea conflictului, relatează Reuters .

Dmitri Peskov afirmă că țintele militare din Ucraina sunt supuse atacurilor cu rachete FOTO EPA-EFE

Atacurile repetate cu rachete împotriva infrastructurii electrice din Ucraina din ultimele săptămâni au lăsat milioane de oameni fără lumină, apă sau încălzire ore sau zile întregi, în în timp ce temperaturile exterioare scad sub zero grade.

Dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că „nu au existat și nu există lovituri asupra unor ținte sociale - se acordă o atenție specială acestui aspect".

În ceea ce privește țintele care au legătură directă sau indirectă cu potențialul militar, acestea sunt în consecință supuse loviturilor", a spus el.

Peskov a fost întrebat cum poate fi reconciliată suferința populației civile din Ucraina cu pozițiile președintelui Vladimir Putin. Președintele rus a declarat că țara sa nu dorește să distrugă Ucraina sau populația ei.

Conducerea Ucrainei are toate oportunitățile de a readuce situația la normalitate, are toate oportunitățile de a rezolva situația în așa fel încât să îndeplinească cerințele părții ruse și, în consecință, să pună capăt tuturor suferințelor posibile în rândul populației".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...