Peskov dezvăluie motivul care ar fi stat în spatele invaziei Rusiei în Ucraina

Peskov dezvăluie motivul care ar fi stat în spatele invaziei Rusiei în Ucraina

Rusia a invadat Ucraina pentru că preocupările sale cu privire la acordurile de la Minsk au fost ignorate, au scris agențiile de presă ruse, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Sky News .

Dmitri Peskov: Putin și ceilalți reprezentanți ai noștri au continuat să spună asta FOTO EPA-EFE

Dmitri Peskov: Putin și ceilalți reprezentanți ai noștri au continuat să spună asta FOTO EPA-EFE

Acordurile de la Minsk au fost acorduri de încetare a focului și de reformă constituțională convenite între Kiev și forțele separatiste susținute de Rusia. Acordurile au fost intermediate în 2014 și 2015 de Rusia, Franța și Germania.

Președintele rus Vladimir Putin a deplâns eșecul implementării acordurilor la începutul invaziei Ucrainei în februarie anul acesta.

Atât Rusia, cât și Ucraina s-au acuzat reciproc de încălcarea acordurilor de la Minsk.

Întrebat de către un jurnalist dacă Rusia a înțeles că este „înșelată” cu privire la acordurile de la Minsk, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus: „De-a lungul timpului, desigur, a devenit evident. Și, din nou, președintele Putin și ceilalți reprezentanți ai noștri au continuat să spună asta”, a declarat Peskov, la postul de televiziune de stat Rossiya-1, relatează agenţia de presă rusă TASS .

Dar toate acestea au fost ignorate de ceilalți participanți la procesul de negociere. Toate acesta sunt tocmai precursorul operațiunii militare speciale”.

Putin a fost întrebat vineri despre remarcile fostului cancelar german Angela Merkel, unul dintre sponsorii acordurilor, care a declarat revistei Zeit într-un interviu publicat miercuri că acordul din 2014 a fost „o încercare de a acorda timp Ucrainei” devenise mai capabil să se apere.

Potrivit sursei citate, Merkel a spus că: „era clar pentru toată lumea” că conflictul era înghețat și problema nu fusese rezolvată, „dar asta este ceea ce a oferit Ucrainei un timp neprețuit”. Ea și-a exprimat îndoiala că la acel moment țările NATO ar fi oferi Kievului sprijin în măsura în care o fac acum.

Mass-media și politicienii ruși au interpretat rapid acest lucru ca pe o trădare din partea fostului cancelar german.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?