Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei au fost concediați pentru că au refuzat să lupte în Ucraina, arată documente judiciare postate pe site-ul unei instanţe locale, relazează The Guardian. Concedierea membrilor Rosgvardia a ieşit la iveală după ce militarii ruşi au contestat măsura.

Militari RosgvardiaFoto: Dreamstime.com

Cazul celor 115 membri ai Gărzii Naționale a Rusiei, cunoscută ca armata privată a lui Vladimir Putin, a ieşit la lumină miercuri, după ce o instanță locală rusă a respins procesul lor colectiv care contesta concedierea lor anterioară.

Potrivit deciziei tribunalului, publicată pe site-ul său, procesul a fost respins după ce judecătorul a stabilit că soldații au fost concediați pe bună dreptate pentru că au "refuzat să îndeplinească o misiune oficială" de a lupta în Ucraina.

Procesul a fost foarte rapid

Andrei Sabinin, avocatul care i-a reprezentat pe cei 115 soldați, a declarat că decizia instanței a fost "fără precedent de rapidă", având în vedere complexitatea cazului.

"Îmi exprim îndoielile cu privire la corectitudinea procesului în ansamblu, deoarece clienților mei nu li s-a permis să cheme anumiți martori, iar mai multe documente au fost respinse de către instanță", a spus Sabinin.

Potrivit lui Sabinin, comandanții unității Rosgvardia le-au oferit soldaților opțiunea de a nu lupta, iar concedierea lor a fost ilegală.

Ce este Rosgvardia

Rusia a creat Rosgvardia în 2016, o forță militarizată separată de armată, pentru a lupta împotriva terorismului și pentru a menține ordinea publică.

De la înființarea sa, membrii Rosgvardia, care este deseori numită "armata privată" a lui Putin, au fost implicați mai ales în acțiuni de reprimare a protestelor pașnice antiguvernamentale.

Analiștii militari au făcut legătura între utilizarea intensă de către Rusia a soldaților Rosgvardia în Ucraina și obiectivele strategice ale Moscovei de a captura și de a menține principalele orașe ucrainene, inclusiv Harkov şi Kiev.

Armata lui Putin ar fi fost antrenată pentru capturarea Kievului

Mihail Afanasyev, redactorul-șef al Novy Fokus din regiunea rusă Hakasia, a fost arestat de forțele de securitate luna trecută din cauza unui reportaj despre alţi membri Rosgvardia care au refuzat, de asemenea, să lupte în Ucraina, potrivit unor documente obţinute de The Guardian.

Mărturiile membrilor Rosgvardia menționate în raportul lui Afanasyev confirmă rapoartele anterioare potrivit cărora 11 membri ai Rosgvardia din Hakasia au refuzat să participe la războiul din Ucraina.

Mărturiile sugerează că invazia Kremlinului în Ucraina a fost inițial concepută ca un atac fulger asupra Kievului, cu scopul de a captura capitala.

Un soldat din Roskgvardia a declarat în fața instanței că comandantul său a instruit unitatea cu trei zile înainte de invazie că vor fi trimiși în Ucraina pentru a "patrula străzile și intersecțiile din Kiev".

Sursă foto @Dreamstime


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...