Peste 1.000 de mineri, la un miting la Petroșani pentru salvarea locurilor de muncă

Peste 1.000 de mineri de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) participă sâmbătă la un miting de protest organizat la Petroșani de Sindicatul "Muntele", oamenii fiind nemulțumiți de situația de insolvență în care se află compania și de perspectiva unor disponibilizări de personal. Participanții au cerut găsirea unor soluții pentru salvarea mineritului și a producției de energie electrică bazată pe cantitatea cărbunelui extras din Valea Jiului.

"Cerem Guvernului să găsească într-un ritm alert soluții pentru păstrarea locurilor de muncă", a declarat președintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica.

El a arătat că mineritul și producția de energie se află într-o situație "dezastruoasă" din punct de vedere economic și a solicitat implicarea guvernului și a politicienilor în relansarea CEH.

La rândul său, președintele Cartel Alfa Hunedoara, Petru Vaidoș, a spus că este nevoie de o modificare a legii dialogului social, în condițiile în care la nivel național a dispărut obligativitatea încheierii unui contract colectiv de muncă și ca o primă consecință două milioane de muncitori lucrează cu salariul minim pe economie.

La mitingul desfășurat pe o ploaie măruntă sunt prezenți și reprezentanți ai sindicatelor din Oltenia din energetică, precum și președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Pe pancartele purtate de participanți se poate citi: "Am intrat în Uniune, ca să importați cărbune!"; "V-am votat cu speranță, ne tratați cu ignoranță!" și "Vrem lămpașe aprinse, nu mâini întinse!". Mitingul este autorizat până la ora 13,00.

CEH are circa 6 300 de salariați care lucrează la minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni. Compania se află în procedură de insolvență, dar a contestat administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Hunedoara.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

2 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

3 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 ULTIMA ORĂ / Noi indicii că în China a început valul doi al epidemiei de coronavirus

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou