Peste 1.000 de mineri, la un miting la Petroșani pentru salvarea locurilor de muncă

Peste 1.000 de mineri, la un miting la Petroșani pentru salvarea locurilor de muncă

Peste 1.000 de mineri de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) participă sâmbătă la un miting de protest organizat la Petroșani de Sindicatul "Muntele", oamenii fiind nemulțumiți de situația de insolvență în care se află compania și de perspectiva unor disponibilizări de personal. Participanții au cerut găsirea unor soluții pentru salvarea mineritului și a producției de energie electrică bazată pe cantitatea cărbunelui extras din Valea Jiului.

"Cerem Guvernului să găsească într-un ritm alert soluții pentru păstrarea locurilor de muncă", a declarat președintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica.

El a arătat că mineritul și producția de energie se află într-o situație "dezastruoasă" din punct de vedere economic și a solicitat implicarea guvernului și a politicienilor în relansarea CEH.

La rândul său, președintele Cartel Alfa Hunedoara, Petru Vaidoș, a spus că este nevoie de o modificare a legii dialogului social, în condițiile în care la nivel național a dispărut obligativitatea încheierii unui contract colectiv de muncă și ca o primă consecință două milioane de muncitori lucrează cu salariul minim pe economie.

La mitingul desfășurat pe o ploaie măruntă sunt prezenți și reprezentanți ai sindicatelor din Oltenia din energetică, precum și președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Pe pancartele purtate de participanți se poate citi: "Am intrat în Uniune, ca să importați cărbune!"; "V-am votat cu speranță, ne tratați cu ignoranță!" și "Vrem lămpașe aprinse, nu mâini întinse!". Mitingul este autorizat până la ora 13,00.

CEH are circa 6 300 de salariați care lucrează la minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni. Compania se află în procedură de insolvență, dar a contestat administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Hunedoara.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”