Peste 100.000 de străini au sosit anul trecut legal în Germania în virtutea dreptului de reîntregire familială

Peste 100.000 de străini au sosit anul trecut legal în Germania în virtutea dreptului de reîntregire familială

Circa 105.000 străini au primit anul trecut din partea autorităților germane viză pentru a veni în Germania în vederea reîntregirii familiale, număr cu circa 50% mai mare față de anul anterior, anunță cotidianele germane Welt și Heilbronner Stimme, citate joi de agenția EFE.

Conform datelor Ministerului de Externe german, majoritatea acestor persoane, respectiv circa 73.000, sunt părinți sau soția ori soțul unor migranți veniți în Germania, cei mai mulți fiind proveniți din Siria și Irak.

Dar publicația Welt subliniază că anul trecut numai aproximativ 3.200 dintre cei circa 65.000 de migranți care au ajuns în Germania ca minori neînsoțiți au reușit să-și aducă legal în această țară un părinte în virtutea dreptului de reîntregire a familiei.

În ansamblu, cifrele comunicate sunt mult inferioare estimărilor de la sfârșitul anului 2015, când s-a estimat că odată cu valul migrator masiv circa un milion de migranți extracomunitari vor încerca să vină pe căi legale în Germania pentru a beneficia de acest drept de reîntregire familială.

De fapt, cifrele inferioare previziunilor sunt rezultatul deciziei autorităților de la Berlin de a nu include printre beneficiarii acestui drept rudele migranților care nu au primit azil, ci doar așa-numita 'protecție subsidiară', un statut inferior celui de azilant și care oferă mai puține avantaje.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale