Peste 1.200 de secții de votare vor fi deschise în București pentru alegerile locale

Peste 1.200 de secții de votare vor fi deschise în București pentru alegerile locale

În București vor fi înființate 1.246 de secții de votare pentru alegerile locale din data de 5 iunie, relevă datele furnizate de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Birourile electorale de circumscripție din Capitală au fost deschise de luni, 11 aprilie, urmând ca Biroul electoral al municipiului București să fie deschis începând de vineri, 15 aprilie.

Astfel, în sectorul 1 vor funcționa 163 de secții de votare, în sectorul 2 — 202, în sectorul 3 — 274, în sectorul 4 — 178, în sectorul 5 — 196 și în sectorul 6 — 233 de secții.

Birourile electorale de circumscripție funcționează în spațiile Primăriilor de sector, iar Biroul de circumscripție al municipiului București, la Piața Presei Libere nr. 1.

Depunerea candidaturilor pentru consiliile locale, primari și consiliile județene de către partidele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți a început luni, 11 aprilie.

Potrivit calendarului alegerilor locale, depunerea candidaturilor va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie și vor rămâne definitive la 4 mai.

Biroul Electoral Central a înregistrat 81 de semne electorale ale partidelor politice, alianțelor politice, electorale și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale locale.

Campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai și se va încheia pe 4 iunie, la ora 7,00.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

5 Așa o fi?