Peste 1.800 de pensionari din judeţul Giurgiu s-au ales cu poprire pe pensie pentru că nu şi-au putut plăti datoriile

Peste 1.800 de pensionari din judeţul Giurgiu s-au ales cu poprire pe pensie pentru că nu şi-au putut plăti datoriile

Realizator: Constanţa Comănici – În judeţul Giurgiu peste 1.800 de pensionari au rămas fără bani, chiar în apropierea sărbătorilor de iarnă. Ei au ajuns în această situaţie pentru că nu şi-au putut plăti ratele la bănci sau obligaţiile către stat, motiv pentru care le-au fost blocate conturile de pensii.
Reporter: Marcela Petcu – Sărbătorile de iarnă nu mai sunt de mult un prilej de bucurie pentru cei mai mulţi dintre vârstnici; facturile tot mai mari şi datoriile le fac viaţa amară. Tot mai mulţi pensionari din Giurgiu se îndatorează la bănci sau rămân în urmă cu întreţinerea, până când ajung să fie executaţi silit. Unii spun că au ajuns în această situaţie pentru că şi-au dorit să îşi ajute copiii, dar nu au mai reuşit să-şi achite toate datoriile. Peste 1.800 de pensionari giurgiuveni s-au ales cu poprire pe pensie pentru că nu şi-au putut plăti datoriile. Fiecare pensionar rămâne lunar până la stingerea debitului fără o treime din pensie, ca urmare a aplicării acestor popriri./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (21 noiembrie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...