Peste 20 de migranţi ascunşi într-un camion încărcat cu piese auto, depistaţi la Vama Nădlac II

Peste 20 de migranţi ascunşi într-un camion încărcat cu piese auto, depistaţi la Vama Nădlac II

Un număr de 21 de cetăţeni din Irak, Egipt şi Siria, care încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un automarfar încărcat cu piese auto, au fost depistaţi, în noaptea de luni spre marţi, la Vama Nădlac II.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis AGERPRES, în noaptea de luni spre marţi, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 45 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor cu semiremorcă, înmatriculate în Turcia.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese auto de la o societate din Turcia, pentru o firmă din Polonia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de la Punctul de trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, în cooperare cu lucrători ai Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timişoara, au procedat la efectuarea unui controlul amănunţit al mijlocului de transport, astfel că în partea din faţă a compartimentului marfă al autocamionului, printre bunurile transportate, au fost descoperite 21 de persoane care erau ascunse.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, Irak şi Egipt, grupul fiind format din 11 bărbaţi, şase femei şi patru minori. La cercetări s-a stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani, iar minorii, între 4 şi 17 ani, şi sunt solicitanţi de azil în ţara noastră, intenţionând să ajungă ilegal într-o ţară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul turc al automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini descoperiţi ascunşi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...