Peste 20.270 de persoane s-au vaccinat până la ora 17,50, la ediţia a doua a Maratonului Vaccinării

Peste 20.270 de persoane s-au vaccinat până la ora 17,50, la ediţia a doua a Maratonului Vaccinării

Un număr de 20.278 persoane s-au vaccinat până duminică seara, la ora 17,50, în cadrul Maratonului Vaccinării Bucureşti, ediţia a doua, organizat de UMF Carol Davila în centrele de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Potrivit Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", 18.256 persoane s-au vaccinat cu Pfizer - BIONTech, 1.720 dintre acestea primind prima doză.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost administrat unui număr de 2.022 persoane.

Pe centre, situaţia este următoarea:

** Sala Palatului:

* Pfizer - BIONTech - 11.257 persoane

* Johnson&Johnson - 1.324 persoane

** Biblioteca Naţională:

*Pfizer - BIONTech - 6.999 persoane

*Johnson&Johnson - 698 persoane.

Peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali şi personal administrativ participă pe bază de voluntariat la ediţia a II-a a Maratonului Vaccinării Bucureşti, care are loc în perioada 28-31 mai, încheindu-se luni dimineaţă, la ora 8,00.


În cele două centre de vaccinare - Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României - au fost amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

La prima etapă a Maratonului Vaccinării Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.AGERPRES / (AS - editor: Marius Frăţilă, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

4 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

5 VIDEO General american / Dacă va fi un atac al Rusiei în Ucraina, urmările se vor resimți și în România