Peste 22.000 de persoane au participat la Ziua României pe Broadway

Peste 22.000 de persoane au participat la Ziua României pe Broadway

Cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Ziua României pe Broadway a atras duminică, 15 mai 2016, în New York, pe Broadway, aproximativ 22.000 persoane. Ca în fiecare an, festivalul a fost dedicat valorilor și tradițiilor culturale românești. Au fost invitați artiști, dansatori și muzicieni din diverse zone ale țării noastre, informează joi ICR New York.

Sursa foto: romaniabroadway.com

În cadrul acestui festival de mare vizibilitate, care s-a desfășurat în inima Manhattan-ului, de la Bowling Green Park până la Trinity Church, din dreptul căreia începe Wall Street, ICR New York a prezentat publicului american, în premieră absolută, un recital al trioului Soul Serenade (Andrei Rotariu — voce, chitară, muzicuță și tamburină, Adelina Chivu — voce, kazoo, Codruț Andrei — mandolină).

La standul Institutul Cultural Român — plasat primul, în cel mai vizibil loc al punctului zero al Broadway-ului — au fost prezentate câteva costume tradiționale românești și ii, curatoriate de Cristina Chiriac, au fost expuse picturi ale artistei Mirela Trăistariu, precum și linia de tricouri brodate manual, cu motive tradiționale românești, intitulată White, realizată de Mirela Trăistaru în colaborare cu Cristina Chiriac.

Sursa foto: romaniabroadway.com

De asemenea, pe scena festivalului, au susținut recitaluri: trupa de rock ''The Roadrunners'', ''Rapsozii Carpaților', Mariana Preda (nai), solistul de muzică populară Ciprian Cocalia, ansamblul de dans "Banatul" și Vox Maris Band.  

Pe scena festivalului, au rostit scurte, dar emoționante alocuțiuni, adresate unui public pe cât de eterogen pe atât de numeros, plasat peste tot sub tricolorul românesc: dna Ioana Gabriela Costache, consul general al României la New York, dl Ion Jinga, ambasadorul României la ONU, dl Liviu Jicman — vicepreședinte al Institutului Cultural Român. De asemenea, în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului, a fost prezentat mesajul ambasadorului României în Statele Unite, George Cristian Maior, adresat comunității româno-americane, în care a fost menționată importanța comunității românești pentru legătura solidă pe care România a  construit-o, de-a lungul timpului, cu SUA. Mesajul a fost prezentat de dl Gabriel Rotaru, consilier la Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Dl Ștefan Minovici, organizatorul evenimentului, a dat citire unui mesaj adresat de președintele României, Klaus Iohannis, pentru participanții la tradiționalul festival. Din partea americană, a fost prezentat mesajul doamnei Kristen Gillibrand, senator de New York, adresat participanților, români și americani, la acest eveniment.

Conform organizatorului și primăriei locale, au participat la festival aproximativ 22.000 persoane, tradiționala manifestare românească desfășurându-se într-una din cele mai frecventate zone ale metropolei americane, care atrage un număr impresionant de turiști din toată lumea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 Voi știți cine e marmota asta?

4 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului