Peste 27.000 de angajaţi ai MAI, la datorie de 1 Decembrie

Peste 27.000 de angajaţi ai MAI, la datorie de 1 Decembrie

Peste 27.000 de angajaţi ai MAI sunt la datorie de 1 Decembrie pentru a asigura măsurile de ordine publică şi intervenţiile în caz de urgenţă, cu accent pe evenimentele publice prilejuite de Ziua Naţională.

Potrivit unui comunicat de presă remis de MAI, în întreaga ţară au loc peste 660 manifestări - parade militare, ceremonii de depuneri de coroane şi evenimente cultural - artistice. Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la aceste evenimente sunt implicaţi, la nivel naţional, poliţişti, jandarmi, pompieri şi paramedici SMURD.

Misiunile efectivelor MAI vizează prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier, în special în zonele în care vor fi restricţii de circulaţie, şi asigurarea asistenţei medicale de urgenţă, în cazul în care acest lucru se impune.

Cele mai semnificative evenimente sunt organizate în Bucureşti şi Alba Iulia.

La parada militară organizată în Capitală vor defila pe sub Arcul de Triumf ofiţeri, agenţi şi subofiţeri din cadrul Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei de Frontieră, dar şi studenţi ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

De asemenea, blocul de defilare al MAI va fi compus şi din tehnica folosită de structurile MAI pentru îndeplinirea misiunilor din competenţă.

Potrivit comunicatului, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a declarat că s-a angajat să fie "în slujba românilor, împreună cu toţi colegii din această instituţie, pentru a le oferi siguranţă, normalitate şi încredere în Statul Român". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

5 Priviți, lui Dan Vîlceanu i-au dat „carne” pe buletinele de vot!