Peste 29.000 de bilete de tren gratuite, eliberate pentru studenții și elevii cu drept de vot, până sâmbătă la prânz

Peste 29.000 de bilete gratuite au fost eliberate până în prezent pentru elevii și studenții cu drept de vot, aproape jumătate din total fiind achiziționate din București, potrivit datelor postate de CFR Călători pe propria pagină de Facebook.

"Din 8 decembrie până la acest moment s-au eliberat peste 29 mii de bilete gratuite pentru elevii și studenții cu drept de vot, în baza OUG 89/2016, peste 13 mii dintre aceste bilete, din București!", se menționează în postarea publicată în urmă cu aproape trei ore.

Achiziționarea de bilete a fost posibilă din data de 8 decembrie, ora 00:00.

În perioada 8-12 decembrie, în baza prevederilor OUG 89/2016, elevii și studenții cu drept de vot beneficiază de transport gratuit cu trenul din localitățile în care studiază către cele de domiciliu și retur, cu tren Regio și InterRegio, clasa a II-a.

Conform CFR Călători, casele de bilete din București Gara de Nord și din toate gările aflate în localități cu centre universitare funcționează la capacitate maximă, iar personalul feroviar a fost suplimentat de asemenea, pentru a face față acestei afluențe de pasageri, iar capacitatea de transport către toate destinațiile a fost suplimentată cu peste 100 de vagoane în aceasta perioadă.

"Recomandarea pe care am adresat-o elevilor și studenților a fost aceea de a-și planifica din timp detaliile de călătorie, întrucât este obligatorie, conform ordonanței de urgență, achiziționarea biletului, atât pentru dus, cât și pentru întors. Verificarea documentelor necesare (carte de identitate și carnet de student vizat) și introducerea datelor în sistemul electronic de vânzare bilete este posibilă doar la casele de bilete, neexistând altă variantă de eliberare bilete și monitorizare a utilizării acestora în scopul în care a fost emisă ordonanța de către Guvern", spune CFR Călători.

Biletul de călătorie se eliberează de la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, în baza actului de identitate și a carnetului de elev/student vizat pentru anul școlar/universitar în curs, sau a adeverinței care atestă calitatea de elev/student, fiind obligatorie procurarea în același timp a biletului atât pentru dus (spre localitatea de domiciliu), cât și pentru întors (dinspre localitatea de domiciliu). Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 sau 12 decembrie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine este femeia ucisă în bătaie la marginea Bacăului. Criminalul este de negăsit, după ce a anunţat că se sin…

2 ALERTĂ / Parchetul General anchetează felul în care mii de ruși și ucraineni au devenit cetățeni români fără să …

3 CULISELE alegerii procurorilor din fruntea marilor parchete

4 Cristina Guseth, atac șocant la ministrul Justiției: Predoiu este un parvenit, ca mulţi alţii, un om fără nici…

5 Care sunt simptomele coronavirusului din China? Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor ex…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X