Peste 300 de români și străini au părăsit Israelul în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunță MAE

Peste 300 de români și străini au părăsit Israelul în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunță MAE

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că 346 de români și străini au părăsit Israelul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu două curse operate de compania aeriană TAROM: 189 în prima cursă și 157 în cea de-a doua.

Peste 300 de români și străini au părăsit Israelul. Foto shutterstock (Arhivă)

Ministerul Afacerilor Externe a mai anunțat că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah s-a deplasat la Aeroportul Ben Gurion pentru a oferi sprijin consular românilor aflați pe aeroport.

„Totodată, reprezentanţii Celulei de Criză a MAE s-au coordonat cu autorităţile israeliene şi cu Patriarhia Română pentru gestionarea grupurilor de cetăţeni români şi de pelerini români aflaţi pe Aeroportul Ben Gurion, în vederea asigurării cazării acestora, până la identificarea unor soluţii de repatriere. MAE foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor israeliene pentru sprijinul oferit în vederea repatrierii în siguranţă a cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Atenționare de călătorie

De asemenea, MAE a emis o alertă de călătorie pentru Statul Israel. Astfel, cetățenii români care au de gând să călătorească în Statul Israel au fost atenționați să-și reprogrameze călătoria și să consulte rubrica „Alerte de Călătorie” de pe pagina de internet a MAE .

Totodată, c etăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și la numărul de telefon al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

MAE recomandă și consultarea următoarelor pagini de Internet: http://telaviv.mae.ro , https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro - rubrica „Sfaturi de călătorie” și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Președintele Klaus Iohannis a dat sâmbătă asigurări că se caută soluţii pentru aducerea în ţară a românilor din Israel care vor să revină rapid.

Sunt destul de mulţi români în momentul acesta în Israel. Din datele pe care le avem până acum, sunt între 800-900 de români, mulţi sunt turişti, alţii sunt în pelerinaje. Deocamdată nu avem informaţii că ar fi în dificultate, dar, cum se spune, situaţia este în evoluţie şi în orice moment poate să apară ceva nou. Noi căutăm deja soluţii pentru a-i aduce în ţară pe cei care vor să revină rapid. Acest lucru va fi posibil cred în curând. Aeroportul din Tel Aviv este închis, dar se lucrează la asta”, a spus președintele în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?