Peste 40 de producători români livrează legume de sezon în reţeaua Mega Image; retailerul reduce preţurile

Peste 40 de producători români livrează legume de sezon în reţeaua Mega Image; retailerul reduce preţurile

Peste 40 de producători români livrează în prezent legume de sezon în magazinele Mega Image, retailerul anunţând că va continua să investească în producătorii locali de legume, care au nevoie acum mai mult decât oricând de sprijin pentru a-şi vinde recoltele şi pentru a avea stabilitate financiară, informează un comunicat al companiei.

De asemenea, pentru a încuraja consumul de produse de la producătorii locali, Mega Image aplică reduceri de preţ la legumele din programul Gusturi Româneşti. "Reducerile fac parte din planul de acţiuni anunţat recent pentru a reduce preţurile la raft în această perioadă şi pentru a opri creşterile până cel puţin la finalul lunii aprilie", se menţionează în comunicat.

De la lansarea programului, în urmă cu şapte ani, şi până în prezent, programul "Gusturi româneşti de la gospodari" include 195 de producători care cultivă legume pe o suprafaţă totală de peste 120 de hectare, alături de un inginer agronom, care verifică fiecare etapă a culturii şi se implică direct în testarea legumelor înainte de livrarea în magazine.

"Continuăm să ne implicăm în comunitate în contextul COVID-19 şi să răspundem prin soluţii concrete la provocările care apar. Am crescut în ultimii şapte ani programul Gusturi româneşti de la gospodari alături de producătorii de legume din România şi ştim că acum au nevoie mai mult decât oricând de sprijin, de implicare pentru a-şi vinde recoltele corect şi pentru a avea stabilitate financiară. Aducem în toate magazinele noastre legume proaspete direct de la gospodari şi investim astfel încât să le facem accesibile pentru toţi clienţii. Vom continua investiţia în acest program pentru a face cu adevărat o diferenţă în calitatea produselor pe care le oferim clienţilor, din producţia locală," afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.

Un grup de producători susţine că acest parteneriat îi ajută prin planificarea culturilor în funcţie de cerinţele pieţei, prin cantităţi contractate din luna ianuarie a anului în curs, preţuri asumate de cele două părţi, inputuri acordate cu plata la recoltare, dar şi prin gratuitatea certificării EUROGAP. "Este un exemplu de urmat pe piaţa de retail. Noi, cei care livrăm legumele direct în magazinele Mega Image, le mulţumim pentru ceea ce fac pentru noi, iar pe consumatori îi rugăm să cumpere legume cu gusturi româneşti de la gospodari", afirmă un grup de producători care fac parte din program, iniţiatorii Grupului Uniunea Salvaţi Ţăranul Român, format din Breazu Claudiu, Rosculet Roxana, Ion Păunel, Tănase Aurel, Bujor Mircea.

Mega Image a alocat o echipă dedicată, coordonată de un inginer agronom, care le oferă producătorilor consultanţă pe întregul parcurs al culturii, de la analiza solului şi a apei, la furnizarea şi plantarea seminţelor, până la tratarea culturii pe perioada creşterii şi verificarea finală a recoltei.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 780 de magazine. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Așa o fi?

5 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?