Peste 50 de grupuri suspectate de legături cu terorismul activează în cartierul Molenbeek din Bruxelles (raport)

Peste 50 de grupuri suspectate de legături cu terorismul activează în cartierul Molenbeek din Bruxelles (raport)

Peste 50 de grupuri bănuite de legături cu organizații teroriste și peste 100 de grupări infracționale se regăsesc în Molenbeek, cartierul din Bruxelles din care provin mulți dintre suspecții implicați în atacurile teroriste comise în Paris și în capitala Belgiei, se arată într-un raport despre măsurile antitero luate în ultimul an, citat luni de presa belgiană.

Potrivit raportului confidențial despre rezultatele verificărilor, în cartier activează peste 1.600 de organizații și structuri neguvernamentale, dintre care 51 sunt bănuite de legături cu terorismul, iar 102 — de implicare în infracționalitate.

În cursul anului trecut, un sfert dintre locuitorii din Molenbeek au fost vizați de verificări ale poliției, indică sursele citate.

Polițiștii au descins la 8.600 de adrese și au verificat 22.668 de locuitori ai cartierului. Scopul demersului a fost de a spori nivelul de securitate al Bruxelles-ului.

Autorităților au întocmit o listă ce cuprinde numele a 72 de persoane care trebuie monitorizate pentru posibile legături cu grupări teroriste. Dintre persoanele de pe listă, 26 se află în Siria, iar 46 — în Belgia.

Dintre suspecții aflați în Belgia, 20 sunt la închisoare, iar ceilalți 26 sunt atent supravegheați.

În raport se mai arată că în ultimul an niciun rezident belgian nu a părăsit țara pentru a se alătura luptelor din Siria.

Ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, promisese că va "face curățenie" în Molenbeek, după ce s-a descoperit că multe dintre persoanele bănuite de implicare în atacurile teroriste din Paris și Bruxelles locuiau sau operau în acest cartier.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA