Peste 720 de angajaţi TVR au obţinut în instanţă obligarea SRTv la majorarea salariului lor de bază

Peste 720 de angajaţi TVR au obţinut în instanţă obligarea SRTv la majorarea salariului lor de bază

Televiziunea Română este obligată de Curtea de Apel Bucureşti să majoreze salariile de bază ale unui număr de peste 720 de angajaţi, cu indicii preţurilor de consum, şi să plătească diferenţele salariale rezultate în urma acestei majorări, decizia instanţei fiind definitivă.

Peste 720 de angajaţi TVR au obţinut în instanţă obligarea SRTv la majorarea salariului lor de bază ( Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

Acest proces a vizat obligarea Televiziunii Române la majorarea salariului de bază cu indicii de creştere a preţurilor de consum, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică, raportaţi la salariul de bază. Indicii sunt aferenţi anilor 2008 - 2011 şi primului trimestru din 2012, după cum a relatat agenţia MEDIAFAX în anul 2014, când a început acest proces.

Astfel, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, pe 17 aprilie 2014, reclamanţii în acest proces fiind Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Televiziunea Română, dar şi un număr de peste 720 de angajaţi, care sunt reprezentaţi de acelaşi sindicat.

În cazul acestui dosar, Tribunalul Bucureşti a admis, în martie 2015, cererea de chemare în judecată şi a dispus obligarea Televiziunii Române la majorarea salariilor de bază ale acestora începând cu 7 aprilie 2012, cu indicii preţurilor de consum comunicaţi de INS aferenţi anilor 2008-2011 şi primul trimestru al anului 2012. La momentul respectiv, decizia instanţei nu a fost însă definitivă.

Pe 29 ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat apelul în acest dosar, a dat însă câştig de cauză angajaţilor TVR. Astfel, instanţa a respins apelul SRTv, ca fiind nefondat, decizia fiind definitivă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din televiziunea publică.

În urma pronunţării instanţei în acest caz, luni, la sediul TVR, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii SPUSTV şi conducerea Televiziunii Române (instituţia este condusă de directorul general interimar Irina Radu, n.r.). În cadrul întâlnirii, SPUSTV a solicitat conducerii TVR să pună cât mai rapid în aplicare deciziile definitive ale instanţelor în dosarele deschise de sindicatul reprezentativ pentru acordarea indicilor de creştere a preţurilor de consum, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din televiziunea publică.

În acest sens, SPUSTV a cerut administraţiei TVR majorarea imediată a salariilor angajaţilor SRTv care au câştigat definitiv aceste procese cu indicele de creştere a preţurilor de consum în perioada 1 ianuarie 2008 - 7 aprilie 2012, indice comunicat oficial de Institutul Naţional de Statistică. Totodată, SPUSTV a solicitat administraţiei Televiziunii Române să calculeze de urgenţă şi transparent sumele datorate salariaţilor îndreptăţiţi de deciziile judecătoreşti şi să iniţieze un dialog real şi corect pentru plata drepturilor restante acumulate în perioada 7 aprilie 2012 - 1 februarie 2016, au mai spus sursele citate.

În anul 2014, când a început acest proces, Dragoş Bocanaciu, preşedintele SPUSTV, a declarat pentru MEDIAFAX că această acţiune în instanţă nu este un demers de îmbogăţire a angajaţilor TVR.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!