Peste 80 la sută din japonezi sunt împotriva organizării JO în această vară, conform unui sondaj

Peste 80 la sută din japonezi sunt împotriva organizării JO în această vară, conform unui sondaj

Peste 80 la sută dintre japonezi se opun organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo în această vară, conform unui nou sondaj publicat luni, cu mai puţin de 10 săptămâni înainte de debutul marelui eveniment polisportiv, amânat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Această anchetă de opinie a fost realizată de cotidianul Asahi după decizia guvernului nipon de vineri de a extinde starea de urgenţă sanitară în nouă departamente din ţară, confruntată cu un al patrulea val de infectări de Covid-19 şi care pune sistemul de sănătate sub presiune.

Sondajul arată că 43 la sută din persoanele chestionate cer anularea Jocurilor şi 40 la sută vor o nouă amânare. Aceste cifre sunt în creştere în raport cu cei 35 la sută care susţineau anularea Jocurilor în cadrul unei anchete a aceluiaşi jurnal din urmă cu o lună şi 34 la sută care voiau o nouă amânare.

Doar 14 la sută dintre respondenţi sunt favorabili organizării Jocurilor în această vară, faţă de 28 la sută anterior, conform acestui sondaj realizat telefonic în rândul a 1.527 de persoane.

Dacă Jocurile au loc, 59 la sută dintre cei chestionaţi au declarat că nu vor public, iar 33 la sută ar fi de acord cu o reducere a numărului de spectatori şi doar 3 la sută sunt pentru o capacitate normală pe stadioane.

De câteva luni, toate sondajele demonstrează că majoritatea japonezilor se opun organizării Jocurilor în perioada 23 iulie-8 august.

Un alt sondaj realizat de agenţia de presă Kyodo şi publicat duminică arată că 59,7% din persoanele chestionate sunt favorabile anulării Jocurilor, deşi o nouă amânare nu a fost luată în discuţie ca o opţiune.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

2 Ce arată cifrele celui mai nou sondaj pe București

3 VIDEO Imagini SF din Coreea de Sud...

4 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

5 Da, așa arată acum Radu Mazăre...