Peste un milion de australieni au descărcat o aplicaţie pentru smartphone destinată urmăririi cazurilor de coronavirus

Peste un milion de australieni au descărcat o aplicaţie pentru smartphone destinată urmăririi cazurilor de coronavirus

Peste un milion de australieni au descărcat luni o aplicaţie pentru smartphone destinată urmăririi contactelor cu persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, în pofida temerilor legate de o potenţială încălcare a confidenţialităţii, informează AFP.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a calificat drept "extraordinar" modul în care compatrioţii săi au adoptat această aplicaţie lansată duminică seară, care foloseşte tehnologia Bluetooth.

"COVIDSafe", fusese descărcată luni dimineaţă de aproximativ 1,1 milioane de persoane, în contextul în care ţara, la o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent cu puţin peste 6.700 de cazuri de COVID-19.

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut considerabil în ultimul timp în Australia, în contextul în care autorităţile desfăşoară o amplă campanie de depistare.

Aplicaţia îşi propune să ajute autorităţile să descopere toate persoanele care s-au aflat la mai puţin de 1,5 metri de o persoană purtătoare a virusului.

Oficialii din domeniul sănătăţii susţin că o utilizare masivă a aplicaţiei va contribui la ridicarea unora dintre restricţiile de circulaţie şi de adunare impuse în cadrul luptei împotriva epidemiei.

Ei au explicat că aplicaţia va deveni un instrument eficient din momentul în care jumătate din populaţie o va folosi, utilizarea sa fiind gratuită şi voluntară.

Potrivit lui Hunt, "COVIDSafe" nu permite geolocalizarea şi doar autorităţile medicale vor folosi datele utilizatorilor.

"Este vorba doar de a ne ajuta să găsim şi să alertăm orice persoană care ar putea fi expusă virusului", a subliniat Hunt pentru Sky News.

Lansarea acestei aplicaţii survine într-un moment în care statele australiene care nu au înregistrat niciun caz nou de COVID-19 au anunţat relaxarea provizorie a măsurilor de izolare. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Dana Purgaru, editor online: Gabriela Badea)

Foto: (c) www.health.gov.au


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”